fredag 28 juni 2013

Ett recept värt att ha i sin samling

Häromdagen bakade jag solrossnitt som bara är såå goda! Och förhoppningsvis lite nyttiga också. Verkligen ett favoritrecept som fallit i glömska ett tag..eller var det så att jag föråt mig sist jag bakade en omgång? Är nämligen en aning svårt att sluta smaska på när man väl börjat.. Hur som helst -här har ni receptet. 

Solrossnitt
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
4 msk sirap
2 1/2 vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver 
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl solrosfrö

Gör såhär: Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om. Blanda samman de torra ingredienserna och rör till en smidig deg. Rulla ut 4 längder, platta ut dessa på plåten ( 2 längder/plåt). Grädda i 175 grader 15min. Skär sedan diagonala snitt och låt svalna. 

Själv hade jag ju inte alla ingredienser hemma som vanligt och bytte därför ut grahamsmjölet mot havregryn, vaniljsockret mot äkta vanilj och strödde även i lite sesamfrö. Blev super det med! 

            Lycka till! Kram/ Amanda 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar