torsdag 5 januari 2012

Vill slå ett slag för..

..Semifreddon som är en italiensk glassdessert, en supergod och smidig dessert om ni är många! Semifreddo beryder halvfryst på Italienska och ger en "hint" om hur den bör serveras. Själv gjorde jag nedstående recept x2 fast bytte ut den mörka chokladen mot vit i ena omgången. Sen varvade jag allt i en stor form.

Leilas Chokladsemifreddo (10p)
200 g mörk kvalitetschoklad
4 äggulor
2 msk strösocker
4 äggvitor
2 msk strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl tjock grekisk yoghurt
100 g mandelspån
2 dl färska hallon
2 nävar maränger

Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i skål över en kastrull kokande vatten) eller i microvågsugn.

Blanda äggulor och strösocker.

Vispa äggvitor och strösocker till ett vitt skum.

Vispa grädden fluffig och vänd i yoghurten.

Rör ihop äggulor med choklad och vänd i gräddyoghurten och sist de uppvispade vitorna.

Rosta mandeln gyllene i en torr stekpanna, låt svalna.

Vänd ner mandelspån, färska hallon och krossade maränger i äggsmeten.

Fyll i en form och frys i cirka 4-5 timmar så att den är halvfryst.

Kula upp med glass skopa i glas eller servera direkt ur formen.

Lycka till! /Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar