onsdag 25 januari 2012

Vildhallon blir till..


...Vilda grottor, eller igentligen helt vanliga Hallongrottor fast fyllda med min hemkokta sylt på just Vildhallon. Visste ni att Hallon (Rubus idaeus)växer vilt i nästa hela Sverige och har odlats i Sverige sedan renässansen. Bären börjar mogna runt juni, men den stora skörden kommer i slutet av juli/augusti. 2011 var ett riktigt bra"Hallonår" HOPPAS 2012 blir lika lyckosamt!



Vilda grottor
200g smör
1dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
4,5dl vetemjöl
Fyllning: 1dl vildhallonsylt


Rör rumstempererat smör med socker, vaniljsocker och bakpulver smidigt med elvisp. Tillsätt vetemjöl och arbeta till smidig deg, ställ kallt i 30min.



Gör sedan små bollar ( 1msk deg/boll) tryck till en grop med fingret och fyll med sylt. Grädda i mitten på ugnen i 200grader 10-15min.


LYCKA TILL! Kram/Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar