tisdag 14 juni 2011

Ledig måndag..



..blev en "saftig" dag ;) . Hade en massa röda vinbär i frysen från förra året som var dax att göras nåt med. Det blev kallrörd saft på vinbär, hallon och citron. Just kallrörd är nästan det enda jag gör i saftväg. Så himla smidigt och gott blir det! Påminner mer om måltidsdryck igentligen..


Det här behövs:
3 l. röda vinbär och 1 l. hallon, saften av 2 citroner, 4 l kallt vatten, 40 g citronsyra, 2 kg socker


Gör så här:
Lägg vinbär och hallon i en stor bunke tillsammans med saften från två citroner. Strö över citronsyran. Häll över det kalla vattnet och låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur under ett dygn.Sila ifrån saften och rör ner sockret i den kalla saften. Saften ska alltså inte kokas alls! För hållbarhetens skull bör man därför frysa in saften.


Tips! Frys in saften i pytsar om ca två-tre deciliter och blanda den frysta saften i en tillbringare med vatten, så får du en härligt kall saft att dricka en varm och solig dag!



Har du inga gamla vinbär så byt ut dom mot rabarber, blir lika bra!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar