fredag 17 juni 2011

Äntligen lite eget..


..som är färdigt för skörd. Häromdagen skördade jag ruccola, blev en hel kasse. Då är ju frågan -vad göra med allt detta? Svaret blev Pesto. Nu är ja inte så bra på att följa recept, eller skriva upp hur ja gjorde men det var ungefär såhär..

Ruccolapesto

3 vitlöksklyftor

ca.150g ruccola

ca.2dl ekologisk olivolja

(mängden olja beror på vilken konsistens du vill ha)

2oog solroskärnor

½pressad citron

1tsk råsocker

200g riven parmesanost

grovmalen svartpeppar och salt efter behag


Använd gärna en mixer så går det jättesmidigt. Ha i parmesanen på slutet så den inte behöver åka med allt för många varv.


Jag fryser min pesto i portionspåsar, bara att ta fram och tina i en burk varmvatten. Eftersom det är citron i denna variant passar den bra till fisk t.ex. att ha över en laxfile och gratinera. Idag blev det en snabblunch med färsk pasta, kräftsjärtar och pesto. MUMS!


1 kommentar:

  1. Men HUR flitig är du människa! Älskar att kolla din blogg, känns som att jag har saftat och planterat lite då ;)

    Kram Jenny

    SvaraRadera