söndag 22 maj 2011

Trot eller ej..


.. MEN man borde faktiskt odla nässlor! Inte minst för att ha något att skylla på när dom sprider sig hej vilt i trädgården.. eller bara för att det är såå gott och nyttigt! Kokade Nässelsoppa häromdagen och det blev en hit! T (min drftiga sambo) började smida planer på hur mycket nässlor vi skulle kunna fylla frysen med till vintern. Inte dåligt med tanke på att han vanligtvis föredrar pannkakor eller köttbullar.

Har du aldrig ätit Nässelsoppa måste du testa!!

Recept för 4p.
5 dl grädde
5 dl kycklingbuljong
2 st charlottenlökar
1 liter löst packade, späda vårnässlor. Eller 2 dl frysta.
Salt och Peppar
4 kokta ägg till garnering

Fräs finhackad cherlottenlök och nässlor i rikligt med smör och rapsolja. Koka upp kycklingbuljong och grädde. När "buljonggrädden" kokar häll den över löken och nässlorna. Salta och peppra efter eget tycke. Red av med maizena mjöl. Mixa.

Servera med ägghalvor och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar