tisdag 5 april 2011

Visst är den underbar, MEN..

.. akta dig för VÅRSOLEN är stark! Likväl som vi behöver solskydd kan växterna behöva det. Buxbom är en av dessa och därför har mina plantor utrustats med "mössa" i säckväv. Ett billigare alternativ till säckväv är fiberduk och funkar lika bra (läs bättre men inte lika snyggt ;)) Ni kanske också sett gula fläckiga och brända Buxbom och undrat vad dom har för sjukdom..? Detta är vad jag försöker undvika. Hoppas ja LYCKAS!

Detta täckandet är även något man kan tillämpar när det blir dags för avhärdning av växter som tillbringat vintern inomhus tex. PELARGONER, OLIVTRÄD, CITRUS och FIKON. Eftersom dom stått skyddade bakom glas tål de inte det direkta solljuset när dom kommer ut.. bladen blir lätt brända. Men ofta räcker det att man har detta i åtanke och ställer dom i lite halvskugga (under ett träd eller dylikt).

Just det! Ett stort TACK till Sune trollkarl som har blåst liv i min cyckel,som nu RULLAR! Ingen liten bedrift vill ja lova.. Kram till honom å er!

2 kommentarer:

  1. Vad göra när bladen blivit brända? Snyft mina fina pelagoner har blivit av med nästan alla blad, kommer de återhämta sig?

    SvaraRadera
  2. Va tråkigt! Ta bara bort bladen som är fula, eller om det är nästan alla är det nog lika bra att klippa ner dom ganska hårt. Dom kommer att bli fina igen! Men tyvärr kommer det nog ta ett tag innan dom blommar..med en dutt näring varje vecka går de fortare. Lycka till! /Amanda

    SvaraRadera